Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rövid tartalom:

A könyvsorozat 3. tagja, az Eclipse címet, vagyis a Fogyatkozást viseli.
A regény egy sor megoldatlan seattlei gyilkossággal kezdődik, amiket Edward szerint egy friss vámpír követhette el, aki nem tudja irányítani a vérszomját. Edward és Bella kitöltik a jelentkezést a fősulira. Bella szeretne újra találkozni Jacobbal és újra barátságot kötni vele, de Edward nem nagyon akarja,mert Alice egyik látomásában  Victoria ismét visszatér a városba, Bellára vadászni.
Végül Edward megengedi Bellának, hogy meglátogassa barátait.
Az is kiderül, hogy ki áll a gyilkosságok mögött és hogy Bella mit érez Jacob iránt...

 

Az Olaszországban történtek után Bellának nemcsak a Volturitól kell tartania, hiszen Charlie szobafogságra ítélte a motorozás miatt, így csak meghatározott időben találkozhat Edwarddal. Jacobbal viszont kibékül, bár Edward még mindig nem tartja biztonságosnak Jacob barátságát. De a büntetés is lejár, lassan kezd minden visszaállni a rendes kerékvágásba. Közben kiderül, hogy a Seattleben történő, megoldatlan gyilkosságok mögött újszülött vámpírok állnak.
Bella rájön, hogy Jacob iránt is különösen érez, meg is csókolja, de tudja, hogy szíve igazából csak egyetlen férfiért dobog...

Cím: Eclipse (Fogyatkozás)
Könyv: 3. rész
Írta: Stephenie Meyer
Fejezetek száma: 24 + epilógus
Oldalak száma: 629
Kiadás: 2007.
Kiadó: Little, Brown
Bevezetés:
"Az összes kísérletünk a megtévesztésükre hiába való volt. Elhűlve figyeltem, ahogy felkészül arra, hogy megvédjen. Bár létszámfölényben voltak, erősen koncentrált ahhoz, hogy ne áruljon el semmilyen kétséget. Tudtam, hogy nem számíthatunk segítségre – ebben a pillanatban a családtagjai is az életükért harcoltak, ahogy ő is a miénkért. Meg fogom-e tudni valaha is a másik harc kimenetelét? Megtudni azt, hogy kik a győztesek és a vesztesek? Elég sokáig fogok élni ahhoz? Ennek az esélye nem igazán tűnt nagynak. Fekete szemek, melyek hevesen sóvárognak a halálom után, és azt a pillanatot figyelik, mikor terelődik el a védelmezőm figyelme. A pillanatot, amikor valószínűleg meghalok. Valahol, messze, nagyon messze a hideg erdőben egy farkas vonított."
/Stephanie Meyer: Eclipse/

Borító
A könyv borítójának jelentése

A borítón egy vörös szalad látható, valószínűleg arra utal, hogy Bellának választania kell vámpírszerelme, Edward és kedvenc farkasember, Jacob között.
Stephenie Meyer azt is mondta, hogy a szalag azt is jelképezi, hogy Bella nem tud teljesen elszakadni emberi mivoltától (Edward beleegyezett Bella kérésébe, de bizonyos feltételeket ő szabott).

(forrás:www.twilight4.lapunk.hu)Itt pontos leírást is találsz az összes szereplőről..:D

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

válasz

(viki, 2010.03.28 21:41)

hát www.moovie.hu itt csak regisztrálnod kell és teljesen ingyen van.
sok sikert.itt megtalálhatod.bár szerintem az újholdat még nem a az alkonyatot biztosan.:D

kodály 14

(laura, 2010.03.12 13:10)

szia csak azt akarom megkérdeni nem tudsz-e olyan oldalt ahol az alkonyt újhold fent van magyarul?

köszi

(Viki, 2009.08.06 17:21)

köszi szépen!puszi neked!

92pavo@windowslive.com

(Tüsi, 2009.08.05 09:02)

Én márt nagyon várom
és jó h itt kivan írva h még hány hónap nap óra perc van hátra.
jó az oldal
Gratuláció mindenkinek:)
sziasztok