Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Haver lover - avagy barátságból szerelem

Nincs is annál jobb, mint amikor egy kedves barátságból bimbózó, majd mindent elsöprő szerelem alakul ki. Nem kell annyit görcsölni az első randin, nem egy tökidegenről van szó, alapjáraton már ismeritek egymást. Igen ám, de mi van akkor, ha mindennek vége szakad? Megmenthető-e még a barátság?

A kezdeti bizsergés

Hogyan is lesznek haverokból lávörök? Nehéz kérdés. Kicsit olyan ez, mint amikor kémia órán a tanár mindenféle vackot beledobál egy üstbe, hagyja állni, majd kicsengetés előtt 5 perccel elkezd bugyborékolni és a szivárvány színeiben játszani. Egyre több időt töltötök együtt, aztán már napi szinten beszéltek másfél órát telefonon, még kettőt MSN-en, pedig előtte egész délután együtt lógtatok. A legintőbb jel, amikor véletlenül kicsit jobban elered a nyelved, és beszólsz valami éleset, bántót. Hazamész, és egész este azon filózol, hogy hogyan lehetett volna ezt szebben megfogalmazni, vajon nem sértődött-e meg, hogy lehettél ennyire szívtelen, mi lesz ezután. Aztán egyszer csak állsz a tükör előtt, rádöbbensz, hogy a szokásos 10 perc helyett már vagy fél órája csinosítod magad/lövöd a sérót, pedig láttátok már egymást rosszabb napokon is. Valami elkezdődött…

A tagadás

Ilyenkor persze az ember fia/lánya pánikba esik. Nyilván hatalmas változásokkal jár, amikor az ember egy barátságot elmélyít - a szó szoros értelmében. Ha szerencsés vagy, a vonzalom láthatóan kölcsönös, ha nem, akkor itt vár rád a legnehezebb lépés: megmondani a másiknak mit érzel. Ez rizikós dolog, ha a barátod nem osztja érzelmeidet, az akár a kapcsolat végét is jelentheti, de nem automatikusan. Ha kiadod magadból a dolgot, megkönnyebbülsz, így tiszta lapokkal indulhattok. Természetesen kell egy kis szünet, amíg hanyagoljátok a már intimebbnek számító gesztusokat, hogy kézen fogva járkáltok, birkóztok, együtt alszotok.

Ezt végiggondolva minden valamire való homo sapiensnél bekapcsol az ősi ösztön, a védekezés, ami ez esetben a tagadás. Nem is úgy van, nem is hiányzik, csak hozzászoktam, hogy mostanában sokat vagyunk együtt, és a többi és a többi.

Amikor már…

Tételezzük fel, hogy érzelmeid nyitott szívekre találtak. Ilyenkor persze a haverok furcsán néznek majd rátok, de ne aggódj, ez a helyzet csak átmeneti. Hamar megszokják az új felállást - pláne ha már előtte is sülve-főve együtt voltatok -, és utána úgy fognak rátok tekinteni, mint álompárra. Azt hinnétek, hogy anyunak-apunak is nehéz lesz megmagyarázni, hogy a Gézu vagy a Maris most már úgy alszik itt, hogy nem igazán tanácsos rátok nyitni, de mivel ők a szüleitek, valószínűleg előbb tisztában voltak a szituval, mint ti magatok.

A fekete leves

Isten ments, hogy eljussatok eddig a szakaszig, de sajnos előfordulhat, hogy a szerelem természeténél fogva elmúlik. Az emberek zöme ilyenkor görcsösen elkezd küzdeni kapcsolatáért, de ha legbelül tudod, hogy valami nem stimmel, jobb ha hagyod a dolgot meghalni amíg még szép. Az utolsó idők általában már csak eröltetetett próbálkozások, melyek a „régi szép” időkre hivatkoznak. Ellenben ha éretten kezelitek a dolgot, és még időben elfogadjátok, hogy a dolognak vége, talán még megmenthetitek a barátságot.

Ezen viszont már tényleg sokat kell melózni! Hagyjátok megnyugodni a viharos érzelmeket, beszéljetek ritkábban, és amikor már nem fáj olyan cefetül a másik elvesztése (de csakis ekkor!), üljetek össze egy kávéra egy semleges helyen, és beszéljétek át kivel mi történt az elmúlt hetekben. Így szépen lassan, rengeteg idővel restaurálható a barátság, de van egy aranyszabály!

Ha még egy morzsányit is dühös/féltékeny/szerelmes vagy, hanyagold a témát!!!

Adj magadnak, és egykori párodnak elegendő időt, hogy fel tudjátok dolgozni a történteket, e nélkül ugyanis csak nem lesz más, csak szenvedések, nyűglődések, veszekedések és sírások végtelen tengere!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.